Spelers verwijderen/diskwalificeren

Het komt keer op keer voor dat een speler niet verder wil spelen.
Hiervoor kan de optie "diskwalificatie" worden gebruikt.
Dit kan natuurlijk niet binnen één ronde.
Als een speler tijdens een groepsfase bijvoorbeeld niet kan spelen,
dus de resterende games tegen deze speler moeten op nul worden gezet.
Hij kan dan worden gediskwalificeerd voor de verdere ronden.
Dit geldt ook voor elke ronde die nog niet is aangemaakt in het Zwitserse systeem.

Voor een diskwalificatie gaat u als volgt te werk:

Bel de toernooideelnemers.

Klik dan op de betreffende deelnemer.

Klik nu op het tabblad "Toernooi" en zet de schuifregelaa
r op groen.
Selecteer de ronde waarin de speler wordt gediskwalificeerd.
Sla dan op. auf grün.

Schließt das Fenster durch Klick auf

Sluit het venster door op te klikken

... en klik op "Schema maken"
(Als je het spelplan al in de Vorfelt hebt gemaakt, kun je er gewoon nog een keer op klikken
 Klik. Het oude abonnement wordt dan overschreven)

De speler staat niet meer in je spelplan, maar maakt nog wel deel uit van het toernooi.
(Voor een uitgevallen speler is momenteel geen plaatsing gepland).